Award

“We need our leaders to put on their big boy pants…”

The International Award for Young People presenteert samen met jongerenorganisaties wereldwijd:  ‘the Unlock Declaration’.

Met wereldleiders en jeugdactivisten als onderdeel van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De Unlock Declaration is ondertekend door leiders van organisaties met bijna een half miljard leden wereldwijd en heeft het potentieel hét voorbeeld te zijn van de behoeften en prioriteiten van jongeren wereldwijd.

De eerste prioriteiten voor de opkomende coalitie zijn

Het bevorderen van gedeelde doelen – De inzet vergroten om te handelen naar de prioriteiten van jongeren en toekomstige generaties. Om een verschil maken voor hun leven en voor de planeet.

Kansen bevorderen – Kansen vinden voor maatschappelijke betrokkenheid en sociale actie.  En jongeren helpen die vaardigehden te ontwikkelingen die ze nodig hebben om richting en leiding te geven aan de opkomende bedreigingen en uitdagingen.

Stem en vertegenwoordiging – We zorgen ervoor dat jongeren van alle achtergronden centraal staan in besluitvormingsprocessen zodat alle jongeren, inclusief degenen die het meest worden getroffen door discriminatie en ongelijkheid vertegenwoordigd zijn.

Resourcing – We zullen gezamenlijk werken aan meer financiering voor alle op kinderen- en jongerengerichte netwerken en bewegingen, en samenwerken met financiers om de financiering strategischer, inclusiever en toegankelijker te maken.

De aankondiging van de coalitie komt slechts een paar dagen nadat de secretaris-generaal van de Verenigde Naties zijn prioriteiten voor de toekomst van wereldwijde samenwerking uiteenzonderde in zijn verslag Our Common Agenda,  waarin landen en burgers over de hele wereld werden opgeroepen om te zoeken naar "hernieuwde solidariteit tussengeneraties".

Ondertekenaars van de verklaring zijn onder andere WEF Global Shapers, Restless Development, Girl Up, BRAC, de United Nations Foundation en alle leden van de Big 6 – World Organization of the Scout Movement, World Young Men's Christian Association, World Young Women's Christian Association, World Association of Girl Guides and Girl Scouts, The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies,  en de Internationale Award for Young People. Een aantal andere grote campagneorganisaties ondersteunen het werk, waaronder Save the Children en de Children's Investment Fund Foundation.

 

Publicatie: 24/09/2021Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant / 'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Alexander Davits Gouden Award houder

'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden