Award

Doe mee!

Jongeren zijn altijd op zoek. Op zoek naar een passend profiel op school of de juiste vervolgstudie. Op zoek naar echte vrienden en naar rolmodellen. En vooral op zoek naar antwoorden op grotere levensvragen of naar...zichzelf. Ze willen het verschil maken en groeien. Jongeren zijn gewend om 24/7 te communiceren met de hele wereld en eigen keuzes te maken uit de vele mogelijkheden. Keuzestress, volle agenda's en hoge verwachtingen maken deze zoektocht pittig. Is een opleiding genoeg om straks die grote stap te maken naar die droombaan? Hoe geven we onze jongeren handvatten en een voorsprong om zich te kunnen profileren in een alsmaar veranderende wereld en genoeg zelfvertrouwen om te kunnen zeggen: 

I AM WORLDREADY.

"The International Award challenges young people to find their purpose, passion and place in the world."

Ons programma

De International Award is een 'non formal educational' programma: een methode voor niet-formeel leren. Talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren tussen de 14 tot en met 24 jaar staat centraal. Het programma biedt een structuur waarbinnen jongeren verschillende soorten (zelfgekozen) activiteiten buiten schooltijd ondernemen. Ze stellen zichzelf doelen en proberen dat binnen een bepaalde periode te bereiken. Daarbij worden ze begeleid door een Awardbegeleider, waarbij zoveel mogelijk 'zelf doen' voorop staat. Na het afronden van alle activiteiten, ontvangen ze voor die prestatie een Bronzen, Zilveren of Gouden Award.

Award Centrum worden

Vraag een gesprek aan om te kijken of uw school, opleiding of organisatie en de Award een match zijn. Elke organisatie die rechtstreeks met jongeren samenwerkt, kan het programma van ‘The International Award for Young People’ starten. Er zijn veel voordelen verbonden aan het aanbieden van het programma van de Award aan jongeren. Door het aanbieden van het Award programma zal uw organisatie:

  • Jongeren extra ontwikkelkansen bieden gebaseerd op hun eigen interesses en talent.
  • Hun directe omgeving op een positieve manier bereiken en beïnvloeden.
  • Invulling geven aan actief burgerschap.
  • Uw leerlingen een internationaal netwerk én internationaal erkend certificaat bieden; The International Award for Young People wordt door veel multinationals en internationale professionele organisaties herkend én erkend.
  • Uw personeel de mogelijkheid bieden de relatie met jongeren te verdiepen.
  • Onderdeel worden van een internationaal netwerk van Award Centres in meer dan 130 landen en gebieden wereldwijd.

Na een training en het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst ontvangt uw organisatie een licentie van Award Nederland om het programma aan jongeren aan te bieden. De Award blijft u ondersteunen bij het opstarten van het programma door u bijvoorbeeld te koppelen aan een al goed draaiend Award centrum in uw buurt. Er zijn jaarlijks interessante trainingen en u kunt worden uitgenodigd voor internationale bijeenkomsten, in Nederland of in één van de andere Award landen. Natuurlijk bent u eregast bij de feestelijke Awarduitreikingen. 

Awardverhalen

Ik ben in Wales en Kenia geweest en daar heb ik zoveel waardevolle lessen geleerd. / Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Chris Meeuwsen Gouden Award houder

Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden