Award

Waarom dit programma aanbieden?

De Award kan door een school ingezet worden voor verschillende doelen. Natuurlijk als naschools aanbod, waardoor talentontwikkeling praktisch vorm krijgt. Het is een gestructeerde (en aansprekende!) manier om het portfolio van de jongeren aan te vullen. In deze tijd van toelatingsgesprekken en strenge selectie is dat heel waarevol. Maar ook om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid van jongeren, actief burgerschap en participatie is het programma inzetbaar. Ook scholen die zoeken naar progamma's die helpen bij 'character building" kiezen voor het Awardprogramma. Internationale scholen bieden de Award aan, zodat de deelnemers op een andere manier in contact komen met de Nederlandse maatschappij. 

Hoe?

Als school krijg je een licentie van Award Nederland om het progamma aan te bieden aan je leerlingen. Minimaal twee medewerkers, meestal docenten, volgen de training tot Awardbegeleider en zij gaan met een groep jongeren aan de slag. 

Meer informatie?

Vragen over de manier waarop je met de Award aan de slag kan? Of lijkt het je wat om Awardbegeleider te worden? Geen probleem, daar zijn we voor!


Awardverhalen

Hoezo is installatietechniek alleen voor jongens?!  / 'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Pauline Hoefnagels Gouden Award houder

'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Lees verder Alle verhalen