Award

Over de Award


Meer dan een miljoen jongeren over de hele wereld nemen momenteel deel aan de Award.


De Duke of Edinburgh's International Award is een wereldwijd kader voor niet-formeel onderwijs en leren, dat jongeren uitdaagt om groots te dromen, hun prestaties te vieren en een verschil te maken in hun wereld. Door overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen, hun conditie te verbeteren, een gevoel van avontuur te cultiveren en vrijwilligerswerk te doen in hun gemeenschap, helpt de Award jongeren om hun doel, passie en plaats in de wereld te vinden.

De Award is actief in meer dan 130 landen en gebieden en helpt miljoenen jongeren te inspireren. En hoewel het kader van de Award overal hetzelfde blijft, zijn geen twee Awards hetzelfde. In plaats daarvan ontwerpt en creëert elke jongere zijn eigen programma, dat uniek is voor hem of haar. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan een miljoen jongeren bezig met hun Award, via honderdduizenden op jongeren gerichte partners en actoren, waaronder scholen, jongerenorganisaties, examencommissies en instellingen voor jeugdcriminaliteit.

De Award werd meer dan 60 jaar geleden in het leven geroepen, is toegankelijk voor alle 14- tot 24-jarigen en rust jongeren uit met de vaardigheden die ze nodig hebben voor het leven, ongeacht hun achtergrond, cultuur, fysieke mogelijkheden of interesses. Op individueel niveau kan dit het leven van een jongere ingrijpend veranderen; op collectieve basis heeft het de kracht om de maatschappij in het algemeen ingrijpend te veranderen.

Elke dag helpen honderdduizenden toegewijde mensen om de Award over de hele wereld uit te reiken. Zij doen dit via een eenvoudig maar effectief sociaal franchisemodel dat wordt beheerd door ons bij de The Duke of Edinburgh's International Award Foundation - het orgaan dat Award-activiteiten over de hele wereld ondersteunt. De Foundation vormt het hart van de Award en verleent licenties en ondersteunt de wereldwijde groei ervan.

De Award is gelicenseerd aan organisaties over de hele wereld en hoewel het raamwerk niet verschilt van land tot land, kan het op maat worden gemaakt voor elke deelnemer, om ervoor te zorgen dat het op nationaal, cultureel en persoonlijk niveau aansluit en relevant is voor elke betrokken jongere. In veel landen wordt de Award uitgereikt via gelicentieerde National Award Operators. In landen waar geen National Award Operator (NAO) aanwezig is, wordt de Award uitgereikt via Independent Award Centres (IAC's), die rechtstreeks door de Foundation een licentie hebben gekregen.

Van sloppenwijken, favela's en plattelandsdorpen; penitentiaire inrichtingen in Maleisië en de VS; jeugdcentra in Israël en Nederland; nationale scholen en sportclubs in India en Australië; tot de meest prestigieuze particuliere en internationale scholen over de hele wereld, het raamwerk van de Award kan ondersteuning bieden aan en gedijen in een veelheid van verschillende omgevingen.

 

The Duke of Edinburgh’s International Award is an excellent model to get us back grounded into one of the key things that's starting to be left out of the conversation on a global level – diverse backgrounds, diverse people in challenging situations, learning to work together as a team. That's how people thrive in the workforce. And as adults.” 

Rob Acker, CEO Salesforce.org

 

 

 

 

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden