Award

Diversiteit en inclusie

Wij van The International Award For Young People staan aan de kant van de zwarte gemeenschap tegen racisme en vooroordelen in al hun vormen.

Over de hele wereld bevinden we ons in een periode van grote verandering en onzekerheid. De Award bestaat om jonge mensen aan te moedigen groot te dromen, te groeien door ervaring, en van elkaar te leren en elkaar te helpen in dit proces. Nu meer dan ooit moeten we onze jongeren blijven steunen om een betere, mooiere toekomst voor iedereen op te bouwen.

Wij erkennen dat er verdeeldheid bestaat. Discriminatie bestaat. Racisme bestaat. Wij hebben de verantwoordelijkheid om onszelf te onderwijzen en om te luisteren naar en te leren van onze BAME-vrienden en -collega's met doorleefde ervaringen. We moeten niet alleen nadenken over waar we nu staan en onze tekortkomingen erkennen, maar ook pro-actief zoeken naar manieren waarop we beter kunnen zijn. We moeten de kansen vergroten door eerst te luisteren naar de meningen en aspiraties van onze jongeren, zodat waar nodig de juiste veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Van het individuele tot het organisatorische: wij zetten ons in voor een ruimte waarin iedereen wordt gezien, gehoord en zich veilig voelt.

Wij hechten grote waarde aan de verschillende stemmen die de Award-familie over de hele wereld vormen. Wij geloven dat onze verschillen ons verrijken en ons sterker maken. Wij beloven te leren van het verleden en samen in nederigheid voorwaarts te gaan. Om ons steentje bij te dragen om van de wereld een betere plek te maken waar we allemaal kunnen leven.

Awardverhalen

Hoezo is installatietechniek alleen voor jongens?!  / 'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Pauline Hoefnagels Gouden Award houder

'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden