Award

Jaarverslag 2021

Ik kan niet anders dan dit jaarverslag beginnen met het uitspreken van mijn ongelofelijke bewondering voor de jongeren die het afgelopen jaar deel hebben genomen aan het Award programma. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Want de uitdaging was groot.

De Covid-pandemie eiste zijn tol op zowel mentaal als fysiek vlak. Mooie plannen vielen in duigen, goede voornemens bleken niet of nauwelijks uitvoerbaar te zijn door maatregelen als 1,5 meter afstand, online contact en zelfs complete lockdowns. En toch hebben honderden jongeren in Nederland het Award programma volbracht. Zij hebben doorzettingsvermogen getoond en met creativiteit hun oplossend vermogen aangesproken.

Ondanks tegenslagen, hobbels op de weg en andere obstakels, hebben zij zich #WORLDREADY bewezen. Petje af!

Prins Philip, Duke of Edinburgh en medeoprichter van de Award zou trots zijn. Want jongeren de mogelijkheid geven om hun eigen talenten te ontdekken en ze de ruimte te geven deze talenten verder te ontwikkelen en zo uit te groeien tot weerbare, kritische, zelfzekere en zelfnadenkende jongeren, dat is precies waar het programma na de Tweede Wereldoorlog voor is opgezet.

Op 9 april 2021, slechts enkele maanden voor zijn 100ste verjaardag, overleed Prins Philip. Wij zijn dankbaar voor het warme hart dat hij de Award en de jongeren toedroeg en voor het fundament dat hij legde in de International Award for Young People over de hele wereld. Met trots en even groot enthousiasme zullen wij zijn nalatenschap voorzetten en verder uitbouwen in Nederland.

Willem Bartelings

Secretaris en wnd voorzitter

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Annual Report 2019-2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018 

 

 

 

Awardverhalen

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging / Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Jette Talsma Gouden Award houder

Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden