Award

Informatie over het voortzetten van de Award tijdens de maatregelen rondom Covid-19

In deze buitengewone tijden hebben we de mogelijkheid om het Award programma te gebruiken als een tool om jongeren te helpen mentaal en fysiek gezond te blijven. We kunnen jongeren motiveren de maatschappij te ondersteunen en een cruciaal netwerk op lokaal, nationaal en internationaal niveau op te bouwen. De Award is actief in meer dan 130 landen en gebieden en we bevinden ons dan ook in de unieke positie te kunnen leren van degenen die zich in verschillende stadia van de COVID-19-pandemie bevinden. Onze collega's in China, Hong Kong en Macau hebben deze situatie de afgelopen maanden al doorgemaakt en hebben een aantal praktische en innovatieve manieren kunnen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze hun jongeren kunnen blijven ondersteunen met hun Award activiteiten. 

We weten dat het een uitdaging kan zijn om jongeren te blijven motiveren om actief en betrokken te zijn in deze moeilijke tijd. Initiële acties worden voortgezet gebaseerd op de feedback van andere nationale kantoren van de Award en de recente ervaring van onze collega's in China en Hong Kong. Internationaal is de Award bezig met het ontwikkelen van extra materialen om Award Begeleiders op verschillende manieren te ondersteunen.  

Specifieke acties die worden uitgevoerd

  • Samenwerking met de Internationale Federatie van het Rode Kruis. In de komende twee weken hopen we aan te kondigen dat iedereen gebruik kan maken van de e-learning content van het Rode Kruis. Dit geldt zowel voor begeleiders als deelnemers.
  • Ontwikkeling van casestudy's - verhalen van over de hele wereld. We zijn deze actief aan het verzamelen om het verhaal te vertellen van hoe Award deelnemers actief  zijn gebleven tijdens de pandemie. Deze zullen zijn te zijner tijd worden gedeeld.
  • Nieuwe partnerschappen identificeren - we nemen contact op met meer internationale partners om manieren te identificeren waarop we begeleiders en/of  deelnemers extra ondersteuning kunnen bieden.

 

Awardverhalen

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging / Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Jette Talsma Gouden Award houder

Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden