Award

Meer informatie over de vijf onderdelen van het Awardprogramma

Wat ga je doen?

Voor jouw Award ga je aan de slag binnen vier onderdelen, bij Goud zijn dat er vijf. Elk onderdeel heeft zijn eigen uitdagingen en vraagt vanalles van jou: creativiteit, organisatietalent, sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel. Check hieronder de vijf gebieden:

1. Vrijwilligerswerk
Weet jij eigenlijk wel hoe leuk vrijwilligerswerk is? Om een ander te helpen? Bij dit onderdeel staat het durven nemen van verantwoordelijkheid centraal. En dat je een steentje bijdraagt aan de samenleving natuurlijk. Je gaat activiteiten ondernemen die invloed hebben op het leven of de omgeving van andere mensen. De keuze is reuze, dus denk goed na over wat je wilt gaan doen. Je bent er tenslotte minimaal drie maanden zeer regelmatig mee bezig. Om je een idee te geven, kun je denken aan de volgende activiteiten:

• groepsleider of trainer zijn bij je (sport)vereniging
• vrijwilligerswerk doen in je buurthuis of wijkcentrum
• voorlezen of wandelen met kinderen of mensen met een beperking
• helpen in het dierenasiel of kinderboerderij
• bij de plaatselijke natuur- of milieuwerkgroep werken.

2. Sport
Lichaamsbeweging is superbelangrijk. Daarom is sport een onderdeel van de Award. Je kiest je eigen sport en je eigen doel, maar je gaat de uitdaging aan om je prestaties steeds te verbeteren. Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en motivatie nodig om je doel te bereiken. Ben je niet zo'n sportieveling of kamp je met beperkingen? Dat maakt niet uit, want je gaat uit van wat je kunt. Een verbetering van jouw beginniveau is met training en doorzettingsvermogen altijd mogelijk! Je kiest ervoor om je sport individueel of in clubverband te doen, zolang je maar fysiek bezig bent. 

3. Individueel talent

Maak je dromen waar! Heb je altijd al willen leren tekenen of schilderen? Dat kan! Nooit genoeg moed gehad om je op te geven voor die cursus zingen, acteer- of danslessen? Dat lef krijg je nu wel! Met het onderdeel individueel talent komt je droom uit. Je ontwikkelt jezelf op gebieden die jij interessant vindt: of dat nu praktisch, technisch of creatief is. Het belangrijkste is dat je de vaardigheden opdoet die je zelf voor ogen hebt...En, als het kan, verleg je je eigen grenzen natuurlijk! Zoveel mensen, zoveel talenten, de onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos. Maar je kunt bijvoorbeeld denken aan muziek, kunst, entertainment, communicatie, natuur of techniek. 

4. Expeditie

Met een groep op pad in een onbekende omgeving, overnachten in een tent of een eenvoudige accomodatie. Klinkt dat avontuurlijk? Want dat is het zeker! Voor de Expeditie bedenk je samen met je groep een doel of thema voor de tocht. Lopend, fietsens, op een paard, in een kano of boot...het kan allemaal en is natuurlijk afhankelijk van jullie vaardigheden. De hele organisatie en planning van de Expeditie ligt in jullie handen. Grondig voorbereiden dus: (leren) kaartlezen en navigeren met een kompas, wandelschoenen inlopen, oefenen met de kano, slaapzakken en andere spullen verzamelen, nadenken over eten, inkopen en bereiding...De organisatie, training en de tocht zelf vraagt om samenwerking, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. 

5. Residentieel project
Het Residentieel project is een extra onderdeel voor Goud. Samen met nieuwe mensen doe je mee aan een project in een onbekende omgeving. Dat project duurt minimaal vijf dagen en vier nachten en het verbreed letterlijk en figuurlijk jouw horizon. In overleg met je Awardbegeleider stel je een persoonlijk doel voor dit project en daar ga je er gericht en bewust mee aan de slag. Spannend? Zeker! Maar jij bent #WORLDREADY en gaat ervoor! 

Ja, ik doe mee!

 

 

 

 

Awardverhalen

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant / 'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Alexander Davits Gouden Award houder

'De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden. Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden