Award

Steun aan de jongeren in de Oekraïne

The Duke of Edinburgh’s International Award Foundation’s statement over de situatie in de Oekraïne

Over de hele wereld zijn Award deelnemers betrokken bij het bouwen van een betere, meer duurzame en vredige samenleving. Vandaag worden jongere mensen geconfronteerd met een crisis die zij niet zelf hebben veroorzaakt. De International Award for Young People blijft zich inzetten voor een betere toekomst met en voor jongeren van deze generatie en de volgenden.

We zijn ons er heel bewust van dat veel jonge mensen leven met de gevaren van conflicten en oorlog. En dat hun heden en hun toekomst als gevolg daarvan in gevaar komen. Deze werkelijkheid werd deze week helaas opnieuw bevestigd door de situatie in de Oekraïne. Onze gedachten en sympathie zijn bij de burgers van dat land die nu in een zeer moeilijke situatie verkeren.

Wij blijven ons inzetten om samen te werken met andere internationale, door jongeren geleide en op jongeren gerichte organisaties, om jongeren te helpen vrede te stichten, sociale betrokkenheid te creeeren en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om leiding te geven aan een gezamelijke actie om dit te bereiken. Juist in tijden waarin de bedreigingen en uitdagingen het grootst zijn.


John May, secreataris generaal
The Duke of Edinburgh's International Award Foundation

Publicatie: 24/02/2022Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden