Award

Statement van the Duke of Edinburgh’s International Award Foundation’s over de situatie in de Oekraïne.

Over de hele wereld zetten Award-deelnemers zich in om een betere, duurzamere en vreedzamere samenleving op te bouwen. Tegenwoordig worden jonge mensen geconfronteerd met uitdagingen en crises die ze niet zelf hebben veroorzaakt. De International Award for Young People blijft zich inzetten voor een betere toekomst met en voor jongeren en de toekomstige generaties.

Tegenwoordig zijn we ons er terdege van bewust dat veel jonge mensen leven met de gevaren van conflicten en oorlog - en dat hun heden en toekomst als gevolg daarvan in gevaar komen. Dit besef wordt op dit moment voor velen van ons bijzonder sterk gemaakt door de situatie in Oekraïne – en onze gedachten en sympathie zijn bij de burgers van dat land op dit kritieke moment.

We blijven ons inzetten om samen te werken met andere internationale, door jongeren geleide en op jongeren gerichte organisaties om jongeren te helpen met het bouwen van een vreedzame samenleving, gebaseerd op sociale samenhang en onderlinge betrokkenheid. We steunen de jongeren om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hierin het voortouw te nemen. Zelfs in deze moeilijke tijd met allerlei bedreigingen en uitdagingen.

 

John May,

secretaris generaal The International Award Foundation

24/02/2022

Publicatie: 02/03/2022Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Vrijwilligerswerk bij de oudste scholierenvereniging / Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Jette Talsma Gouden Award houder

Jette Talsma was voor het onderdeel Vrijwilligerswerk penningmeester bij de oudste scholierenvereniging van Nederland. “Eenieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.”

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden