Award

Statement van the Duke of Edinburgh’s International Award Foundation’s over de situatie in de Oekraïne.

Over de hele wereld zetten Award-deelnemers zich in om een betere, duurzamere en vreedzamere samenleving op te bouwen. Tegenwoordig worden jonge mensen geconfronteerd met uitdagingen en crises die ze niet zelf hebben veroorzaakt. De International Award for Young People blijft zich inzetten voor een betere toekomst met en voor jongeren en de toekomstige generaties.

Tegenwoordig zijn we ons er terdege van bewust dat veel jonge mensen leven met de gevaren van conflicten en oorlog - en dat hun heden en toekomst als gevolg daarvan in gevaar komen. Dit besef wordt op dit moment voor velen van ons bijzonder sterk gemaakt door de situatie in Oekraïne – en onze gedachten en sympathie zijn bij de burgers van dat land op dit kritieke moment.

We blijven ons inzetten om samen te werken met andere internationale, door jongeren geleide en op jongeren gerichte organisaties om jongeren te helpen met het bouwen van een vreedzame samenleving, gebaseerd op sociale samenhang en onderlinge betrokkenheid. We steunen de jongeren om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hierin het voortouw te nemen. Zelfs in deze moeilijke tijd met allerlei bedreigingen en uitdagingen.

 

John May,

secretaris generaal The International Award Foundation

24/02/2022

Publicatie: 02/03/2022Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden