Award

Statement van the Duke of Edinburgh’s International Award Foundation’s over de situatie in de Oekraïne.

Over de hele wereld zetten Award-deelnemers zich in om een betere, duurzamere en vreedzamere samenleving op te bouwen. Tegenwoordig worden jonge mensen geconfronteerd met uitdagingen en crises die ze niet zelf hebben veroorzaakt. De International Award for Young People blijft zich inzetten voor een betere toekomst met en voor jongeren en de toekomstige generaties.

Tegenwoordig zijn we ons er terdege van bewust dat veel jonge mensen leven met de gevaren van conflicten en oorlog - en dat hun heden en toekomst als gevolg daarvan in gevaar komen. Dit besef wordt op dit moment voor velen van ons bijzonder sterk gemaakt door de situatie in Oekraïne – en onze gedachten en sympathie zijn bij de burgers van dat land op dit kritieke moment.

We blijven ons inzetten om samen te werken met andere internationale, door jongeren geleide en op jongeren gerichte organisaties om jongeren te helpen met het bouwen van een vreedzame samenleving, gebaseerd op sociale samenhang en onderlinge betrokkenheid. We steunen de jongeren om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hierin het voortouw te nemen. Zelfs in deze moeilijke tijd met allerlei bedreigingen en uitdagingen.

 

John May,

secretaris generaal The International Award Foundation

24/02/2022

Publicatie: 02/03/2022Terug naar nieuwsarchief

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen