Award

 

WHO TREKT GELD UIT VOOR IDEEËN VAN JONGEREN OM DE GEVOLGEN VAN COVID-19-PANDEMIE  TE  BESTRIJDEN

 Uitnodiging om deel te nemen aan de internationale persconferentie van de WHO op maandag 19 april om 17.00 uur CEST. De persconferentie wordt geleid door Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur- generaal van de WHO en klimaatactivist Greta Thunberg. Daarnaast zullen de jongerenvertegenwoordigers van de zes grootste jongerenorganisaties aanwezig zijn, waaronder The International Award for Young People.

Tijdens deze persconferentie wordt het nieuwe initiatief genaamd Global Youth Mobilization toegelicht. Vanaf vandaag kunnen jongeren over de hele wereld financiering aanvragen voor lokale initiatieven die de inpact van de COVID-19 pandemie op jongeren aanpakt.

The International Award for Young People is ook actief in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

 In het kort:

  • Initiatief onder leiding van 's werelds zes grootste jongerenorganisaties, waaronder The International Award for Young People met een vertegenwoordiging in Nederand. De WHO en VN zullen het het werk financieren dat jongeren ondersteunt in de bestrijding van de gevolgen van de COVID-19 pandemie.
  • Impact van de wereldwijde pandemie op jongeren die moet worden aangepakt op de Global Youth Summit
  • Jongeren bepalen waar het geld naartoe gaat en hoe het wordt besteed
  • Wereldwijde mobilisatie van jongeren, gesteund door UNICEF, USAID, UNFPA, Europese Commissie, Salesforce, FIFA en staatshoofden en regeringen van over de hele wereld

Onder leiding van de zes grootste jongerenorganisaties wereldwijd en gesteund door de WHO en de VN- foundation, is de Global Youth Mobilization een initiatief van jongeren en vrijwilligersorganisaties die actie ondernemen om hun leven nu en in een post-COVID-19 wereld te verbeteren.

Honderden miljoenen jongeren hebben hun leven in de wacht moeten zetten vanwege de COVID-19-pandemie. 90 procent van de jongeren heeft gemeld dat de mentale angst tijdens de pandemie is toegenomen; meer dan een miljard studenten in bijna elk land zijn getroffen door schoolsluitingen; 80 procent van de jonge vrouwen maakt zich zorgen over hun toekomst; en één op de zes jongeren wereldwijd heeft hun baan verloren tijdens de pandemie.[1]

De financiering van Global Youth Mobilization Local Solutions zal traditionele financierings- en ondersteuningsstromen omleggen om te investeren in jongeren en gemeenschapsorganisaties overal ter wereld. Een wereldprimeur op deze schaal en ambitieniveau, jongeren en gemeenschapsorganisaties kunnen financiering aanvragen via één gecentraliseerd platform, beschikbaar in meerdere talen. Deze lokale oplossingen voor jongeren zullen worden beoordeeld en beslist door jongeren.

"De WHO zet zich in om ervoor te zorgen dat de stem, energie en oplossingen van jongeren centraal staan in het herstel van COVID-19 in de wereld”, zegt Dr. Tedros Adhano Gehbreyus, directeur-generaal van de WHO. “Onze samenwerking met de grootste zes jongerenorgansiaties en de VN- Foundation zal leiden tot brede acties onder leiding van jongeren om de uitdagingen aan te pakken waarmee hun eigen gemeenschappen worden geconfronteerd, en zal ook wereldwijde platforms bieden om hun visies en ideeën te horen en daarnaar te handelen."

Van onderwijsverstoring en banenverlies tot een afname van de geestelijke gezondheid en toenemend gendergerelateerd geweld, zaken waarmee jongeren over de hele wereld worden geconfronteerd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Door een de wereldwijde mobilisatie van jongeren zullen deze problemen het hoofd worden geboden, waarmee zij het heft van hun eigen toekomst in handen nemen.  Een eerste $ 2 miljoen aan financiering zal beschikbaar zijn in vier niveaus, van $ 500 tot $ 5.000. De meest veelbelovende oplossingen zullen in de maanden daarna verder worden uitgerold en gefinancieerd.

Een Global Youth Summit, die vrijwel zeker van 23 tot en met 25 april zal worden gehouden, markeert het startpunt voor jongeren om betrokken te raken bij deze mobilisatie. Gedurende de drie dagen komen duizenden jongeren, leiders, beleidsmakers en changemakers samen om de problemen te bespreken waarmee jongeren over de hele wereld worden geconfronteerd.

De mobilisatie wordt ondersteund door regeringen, VN-agentschappen en koninklijke families, waaronder de koningin van Maleisië, de president van Kenia, de president van Ghana, de vicepresident van Nigeria, de regering van Fiji, de premier van België, de regering van Singapore en de Europese Commissie, USAID, UNICEF en het VN-bevolkingsfonds. Meer details, en verdere overheidssteun, zullen worden aangekondigd op de Global Youth Summit.

De Global Youth Mobilization en haar aanhangers roepen regeringen, bedrijven en beleidsmakers op om het initiatief te steunen en zich ertoe te verbinden jongeren prioriteit te geven in hun beleid en te investeren in de toekomst.

Wereldwijde partners en spraakmakende merken hebben zich al verbonden aan het COVID-19 Solidarity Response Fund waaronder: Salesforce, FIFA, de Special Olympics, UNHCR, Cambridge International, Peace First, Generation Unlimited en Influential.

Dr. Tedros zal de Global Youth Summit openen samen met jongerenvertegenwoordigers van de Global Youth Mobilization Board. Het zal jongerenactivisten uit honderden landen, drie plenaire sessies met spraakmakende sprekers en meer dan 60 interactieve breakout-sessies met een reeks partners bevatten. De top zal voor iedereen beschikbaar zijn, via uitzending en in vijf kerntalen: Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Russisch.

"Dit is een cruciaal moment voor onze generatie”, zegt Daisy Moran, vertegenwoordiger van de Global Mobilization Youth Board.  “Het biedt jongeren de mogelijkheid om een actieve rol te spelen in het onmiddellijke en langdurige herstel van de impact van COVID-19. Met onze ervaringen, creativiteit en passies zullen we moeten komen tot een beleid. Het gaat om beslissingen die ons hele leven en toekomst beïnvloeden. Ik wil er dan ook bij iedereen op aandringen om de beschikbare financiering aan te vragen. Samen, als actievoerders, leden van jongerenorganisaties, wereldwijde gezondheidsactoren en vrijwilligers van over de hele wereld, roepen we nu op tot actie."

Ga voor meer informatie naar: www.globalyouthmobilization.org

                                                                                      

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

OPMERKINGEN VOOR REDACTEUREN (niet voor publicatie)

De WHO-persconferentie zal plaatsvinden om 1700 CEST op maandag 19 april.

U kunt deelnemen aan de persconferentie door:

Zoom:

https://who-e.zoom.us/j/97576439142
 wachtwoord: VPCyouth21

Telefoon:
Webinar ID: 975 7643 9142Numerieke toegangscode voor
telefoon: 4662611775

Internationale nummers beschikbaar: https://who-e.zoom.us/u/aczVepLgsX

 Voor mediavragen en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

 Voor vragen en interviewverzoeken voor Nederland kunt u terecht bij Patricia de Ruijter, directeur van The International Award for Young People – Nederland. – patricia.de.ruijter@award.nl 06-43490446.

Meer informatie over The International Award for Young People – Nederland vindt u op www.award.nl

Over de Global Youth Mobilization

De Global Youth Mobilization wordt geleid door de grootste zes jongerenorganisaties van de wereld:

World Organization of the Scout Movement (WOSM), Young Men's Christian Association (YMCA), World Young Women's Christian Association (YWCA), World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) en een toonaangevend programma voor jeugdontwikkeling, The Duke of Edinburgh's International Award (The Award).

Samen bereiken en betrekken deze zes jongerenorganisaties actief meer dan 250 miljoen jongeren en dragen ze bij aan de empowerment van meer dan een miljard jongeren in de afgelopen eeuw.

De Global Youth Mobilization wordt geleid door een divers bestuur bestaande uit jongerenvertegenwoordigers van deze zes jongerenorganisaties en vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie en de VN- Foundation.

Sociale handvatten

Media interview mogelijkheden

Van 19 april tot en met de Global Youth Summit van 23 tot en met 25 april zijn de volgende personen beschikbaar voor een interview.

Global Youth Mobilization Board leden

  • Daisy Moran, Global Youth Mobilization Youth Board lid

Daisy is een jeugdactiviste uit Illinois, USA. Als actief lid van de YMCA-beweging is ze momenteel director of Youth Achievement & Community Engagement bij Two Rivers YMCA. U kunt haar volledige biografie hier lezen.

  • Tharindra Arumapperuma, Global Youth Mobilization Youth Board lid

Tharindra is een jeugdactivist uit Sri Lanka. Sinds 2017 een opkomende leider voor de International Award van The Duke of Edinburgh. Ze heeft alle drie de niveaus van het Award Programma bereikt en traint vrijwillige Award-begeleiders in Sri Lanka en wereldwijd. U kunt haar volledige biografie  hier lezen.

  • Ahmad Alhendawi, voorzitter van de Global Youth Mobilization Board

Ahmad Alhendawi is de 10e secretaris-generaal van de World Organization of the Scout Movement (WOSM) en is de jongste die een van 's werelds toonaangevende educatieve jeugdbewegingen leidt. Voorafgaand aan zijn benoeming in WOSM was Ahmad Alhendawi de allereerste gezant van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor jeugdzaken en de jongste hoge ambtenaar in de geschiedenis van de VN. U kunt zijn volledige biografie  hier  lezen. 

Verhalen uit de pandemie

Elahi Rawshan – 24, Bangladesh – Internationaal Rode Kruis en Rode Halve Maan (IFRC)

Elahi is een IFRC-vrijwilliger die tijdens de pandemie gemeenschappen in heel Bangladesh heeft ondersteund.   Aanvankelijk in ziekenhuizen in de onmiddellijke reactie op de crisis en daarna in het ondersteunen van jongeren met onlinevaardighedenontwikkeling. Lees  hier meer over Elahi.

 Estrella Gutierrez – 24, Mexico - Wereldvereniging van Meisjesgidsen en Padvindsters

Estrella is een Girl Guide uit Mexico die tijdens de pandemie als student-arts vrijwilligerswerk deed. Lees hier haar ongelooflijke verhaal.

Gregory Kipchirchir - 22, Kenia The Duke of  Edinburghs International Award for Young People

Gregory is een Gold Award-deelnemer die tijdens de pandemie betrokken raakt bij landbouw- en lokale gemeenschapsprojecten om bomen te planen als een manier om de mensen om hem heen te ondersteunen. Lees  hier zijn verhaal.

Verdere bronnen en informatie

 


[1] Alle bronnen zijn opgenomen in dit artikel: Jongeren die de toekomst na de pandemie verdedigen: beleidsaanbevelingen van de grote 6 jongerenorganisaties

Awardverhalen

Ik ben in Wales en Kenia geweest en daar heb ik zoveel waardevolle lessen geleerd. / Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Chris Meeuwsen Gouden Award houder

Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.

Lees verder Alle verhalen