Award

Training Expeditie Supervisor en Beoordelaar voor Awardbegeleiders

10 Juli locatie omgeving Den Bosch

Ontmoet andere Awardbegeleiders en leer alles over het begeleiden en beoordelen van de Expeditie. Zelf ervaren? Ga mee op mini expeditie aansluitend op de training!

  • 10 Juli. trainingslocatie omgeving Den Bosch.
  • Training: 10 – 17 inclusief lunch.
  • Optioneel: Alles geleerd en nu zelf ervaren met andere Awardbegeleiders? Dan gaan we op mini Expeditie: Vertrek 18 uur, met overnachting,
  • of ‘s avonds met eigen vervoer naar huis. *Op eigen risico. Tent, slaapmat, zaklamp en slaapzak mee.

De Beoordelaar

De eindexpeditie wordt beoordeeld door een ervaren en gekwalificeerde volwassenen, de Beoordelaar. De Beoordelaar en de Supervisor mogen dezelfde persoon zijn, maar het is beter voor de groep als dit niet het geval is, zodat ze een meer objectieve beoordeling kunnen krijgen. De Beoordelaar controleert of de deelnemers aan alle minimale eisen heeft voldaan, of ze inzet en doorzettingsvermogen hebben getoond, of ze goed hebben samengewerkt, of ze verantwoordelijkheden hebben genomen waar nodig in het gehele traject van planning tot de uiteindelijke uitvoering. Beoordelaars controleren of de doelen van de expeditie gehaald zijn. De Beoordelaar zoekt minstens 1 keer per dag contact met de groep om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig volgens plan verloopt. Na afloop van de tocht kijkt de Beoordelaar met de groep terug op de expeditie tijdens een evaluatie.

De Beoordelaar controleert tijdens deze eindexpeditie als objectieve toeschouwer of de groep aan alle eisen van het Award-programma voor Brons, Zilver of Goud heeft voldaan. De Awardbegeleider kan daarom nooit ook de rol van Beoordelaar op zich nemen voor zijn/haar eigen groep deelnemers. Zilveren en Gouden Expedities worden altijd door een Beoordelaar van de landelijke organisatie beoordeeld. 

De Supervisor

Deelnemers moeten tijdens hun eindexpeditie geheel zelfvoorzienend en onafhankelijk zijn. Dit betekent dat er geen begeleider meegaat tijdens de tocht. Niet met de deelnemers, wel op afstand… De supervisor geeft begeleiding. Alle Proef- en Eindexpedities worden begeleid door een gekwalificeerde en ervaren volwassene, de Supervisor. De Supervisor is te allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van de groep tijdens de tocht en moet op de hoogte zijn van de eisen van het Award-programma. Hij moet ook controleren of deelnemers de nodige training gedaan hebben om veilig op pad te kunnen gaan en bepaalt de juiste balans tussen veiligheid en uitdaging. De Awardbegeleider neemt in de meeste gevallen de rol van Supervisor op zich voor de deelnemers die hij/zij begeleidt. Tijdens de Proefexpeditie geeft de Supervisor feedback met betrekking tot de sterke en zwakke kanten van de groep en hoe ze dit kunnen verbeteren voor ze aan hun eindexpeditie beginnen. Tijdens de expeditie heeft de Supervisor minstens 1 keer per dag contact met de groep.

De training kost €50, euro pp. Maximaal 10 deelnemers, de volgende training voor Expeditie Beoordelaar en Supervisor is in februari.

Aanmelden voor 7 juli via ernst.van.rosmalen@award.nl of patricia.de.ruijter@award.nl.

 

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen