Award

Stage Projects & Events

The International Award for Young People is wereldwijd een van de grootste programma’s waarin de ontwikkeling van jongeren centraal staat. Het programma wordt in meer dan 130 landen uitgevoerd en miljoenen jongeren nemen er wereldwijd aan deel. De Nederlandse organisatie bestond in 2018 25 jaar en maakt deel uit van The Duke of Edinburgh’s International Award met hoofdkantoor in Londen. 

De Award is een 'non formal educational' programma: een methode voor niet-formeel leren. Talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van de jongeren tussen de 14 tot en met 24 jaar staat centraal. Het programma biedt een structuur waarbinnen jongeren verschillende soorten (zelf gekozen) activiteiten buiten schooltijd ondernemen. Ze stellen zichzelf doelen op het gebied van 1. Vrijwilligerswerk, 2. Sport en 3. Talentontwikkeling en proberen dat binnen een bepaalde periode te bereiken. Afsluitend gaan ze op een avontuurlijke zelfgeorganiseerde expeditie: een trip van minimaal 1 nacht waarbij de jongeren zelf de route uitstippelen en voor hun overnachting zorgen. Daarbij worden ze begeleid door een vrijwilliger: de Awardbegeleider, waarbij zoveel mogelijk 'zelf doen' voorop staat. Na het afronden van alle activiteiten, ontvangen ze voor die prestatie tijdens een groot feestelijk event een Bronzen, Zilveren of Gouden Award.

In de afgelopen maanden hebben we als stichting een enorme interne verandering ondergaan en nu willen we de volgende stap zetten om onze impactbeleving te optimaliseren. Een belangrijke uitdaging want dit zal ons helpen om de groei van the International Award te waarborgen. Als stagiair Projects & Events zul je bezig zijn met het bedenken en uitvoeren van strategieën om marktaandeel te winnen en te behouden. Om dit te bereiken ga jij onder andere helpen bij de communicatie naar de deelnemers in de verschillende fasen van hun deelnemersreis. Je bedenkt en organiseert samen met de marketingmanager loyalty events voor stakeholders en je richt je daarbij ook op de internationale doelgroep in Nederland. Ook zul je in deze rol met de directeur meegaan naar afspraken bij nieuwe Award centers en onderhoud je de relatie met deze nieuwe Award centers. Je zult erg veel verantwoordelijkheid krijgen en kennismaken met alle verschillende aspecten binnen deze internationale organisatie.

Dit ga je leren

 • Jij gaat je als student Bedrijfskunde of International Business management bezighouden met branding en loyalty en je gaat samen met de afdeling marketing de strategie opzetten en uitvoeren voor de Impactcampagne. Ook voer je werkzaamheden uit als project- of eventmanager op de nieuwe door jouw bedachte events en interne projecten.
 • Jij gaat kijken naar de huidige content en met jouw kennis ga jij alles verbeteren en onderhouden. Jij gaat ons echt verder helpen met je kennis!
 • Om jouw werk lekker afwisselend te houden zal je ook organisatorische en administratieve taken krijgen binnen het team. Afhankelijk van hoe goed jij het doet, zal je steeds meer verantwoordelijkheden gaan krijgen!
 • Ondersteuning van de voorbereiding, uitwerking en uitrol van bestaande events en projecten.

Zo ziet jouw dag eruit

's Ochtends groet jij je collega's, drink je een kop koffie op thee en bespreek je de voorgaande avond of het weekend. Vervolgens ga jij vanaf je eigen werkplek aan de slag met jouw verschillende werkzaamheden. Je begeleidt een call met internationale vrijwilligers over een upcoming event en daarna stap je in de auto met de directeur en bezoek je samen middelbare en hoge scholen om de samenwerking te bespreken. Op de terugweg bespreek je hoe we de campagne over onze Impact kunnen gaan inzetten en werk je verder aan het draaiboek voor het upcoming event. Aan het einde van de dag is er ruimte voor je opdracht: jouw businessplan of onderzoek. Je werkt in een team waar iedereen jou heel graag helpt met al je vragen!

Dit ben jij

 • Je bent een 3e of 4e-jaars student Bedrijfskunde/International Business Management, Business Innovation of vergelijkbaar
 • Je bent leergierig, nieuwsgierig en creatief
 • Je houdt van communicatie – bedenken, produceren, live zetten
 • Evenementen bedenken én draaien zit in je bloed, je hebt als student al aantoonbaar het een en ander georganiseerd, het liefst voor goede doelen
 • Je bent snel van begrip, van tekst
 • Je bent een teamplayer en kan ook goed zelfstandig werken
 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 5 maanden
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed

Wat bieden we?

 • Een uitdagende stage in een dynamisch en gezellig team
 • Een unieke kans om jezelf te ontwikkelen in een Internationale organisatie
 • Internationale contacten met de andere Award Centres verspreid over 130 landen
 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
 • Een rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Begeleiding bij een eventuele studie opdracht/onderzoek
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Een stagevergoeding

Ben jij of ken jij iemand? Stuur je CV en motivatie naar patricia.de.ruijter@award.nl

 

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden