Award

Scouting biedt het Awardprogramma ook aan

Als staflid bij een Scoutinggroep zet je je onvermoeibaar in voor 'jouw' jongeren. Veel van het spelaanbod en activiteiten zijn groepsgericht. Deze Award is iets voor de jeugdleden die op zoek zijn naar meer uitdaging, die meer willen doen, zien en ervaren. De International Award biedt nét wat meer individuele uitdaging dan insignes.

Wat houdt het in 

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen behoorlijk als ze meedoen aan dit Awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (Brons, Zilver en Goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. Scouts die deelnemen krijgen hierbij begeleiding door Awardbegeleiders vanuit het landelijk Awards team. 

Koppeling met spelaanbod van Scouting

De onderwerpen die bij deze Award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Hoe werkt het 

Scouts die willen deelnemen aan het Awardprogramma doen dat via Scouting; ga hiervoor naar de website van Scouting Nederland: https://www.scouting.nl/spel/scouts/awards/the-international-award-for-young-people. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het landelijk Team awards via awardteam@scouting.nl

Ben je een staflid en wil je meer informatie over het programma of over de mogelijkheden om Awardbegeleider te worden? Neem snel een kijkje op de site of neem rechtstreeks contact op met het landelijk Awards team via awardteam@scouting.nl 

Samenwerking 

Scouting Nederland en Award Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst. Er is nauwe samenwerking op het gebied van training en opleiding, bewaking van de kwaliteit en communicatie.  

Ervaringen van Scouts:

Anne Roos, Janouk en Joppe gingen je voor. Lees hieronder wat zij deden voor hun Awardtraject. 

Anne Roos 

Individueel Talent: “De wereld wat opener maken voor doven en slechthorenden was mijn doel, maar ook voor mensen met een goed gehoor de dovencultuur wat dichterbij brengen. Dat is prima gelukt!”

Janouk

Vrijwilligerswerk: “Bij de “Klimroos en Ridderclub” heb ik elke woensdagavond een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.”

Joppe

Sport: “Ik heb Krav Maga (zelfverdediging) gedaan met als doel technieken onder de knie te krijgen en vooruitgang te boeken.”

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze samenwerking? Geen probleem, daar zijn we voor!


Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden