Award

Projectmanager Maatschappelijke Diensttijd

Per december 24 uur per week


Als projectmanager Maatschappelijke Diensttijd ben jij de spil tussen de partnerships en verantwoordelijk voor de hele coördinatie van het project: Young Explorers Program (YEP). Je bent onderdeel van het managementteam en je rapporteert aan de directeur. Je geeft leiding aan de projectmedewerker en communicatiemedewerker en je begeleidt de vrijwilligers en stagiaires die meewerken aan dit project. Het project richt zich voor de komende twee jaar op regio ’s-Hertogenbosch en zal uitbreiden naar Zuidoost Noord-Brabant. In de toekomst hebben we de ambitie om landelijk te gaan opschalen.


Jouw functie

Je coördineert de gehele planning en fasering van het project. Je plant en leidt vergaderingen, ontwikkelt en coördineert samen met de Programma Manager de trainingen en je implementeert het Monitoring & Evaluation proces. Je onderhoudt het contact tussen de partnerorganisaties en je draagt samen met de directeur zorg voor een goede samensmelting. Je produceert met de communicatiemedewerker een stevig marketing en communicatieplan en je organiseert met de eventmedewerker alle events, zowel online als live.


Jouw profiel

• Hbo werk- en denkniveau
• Sterke binding met de regio ‘s-Hertogenbosch
• Ondernemend, creatief en enthousiasmerend
• Communicatief en organisatorisch sterk
• Ervaring met budgettering van grote projecten
• Op een laagdrempelige manier kunnen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren
• Je bent zelfsturend en gestructureerd; een doener die houdt van aanpakken
• Je bent een netwerker die ervan houdt om relaties aan te gaan en mensen en organisaties aan elkaar te verbinden
• Het is een pré als je bekend bent met het maatschappelijke werkveld


Het Young Explorers Program (YEP)

YEP is een samenwerking tussen The International Award for Young People, Humanitas ’s-Hertogenbosch en jongerenorganisatie R-Newt. The Award levert een programma waarin de ontwikkeling van jongeren centraal staat. Een methode voor non-formal learning met bewezen impact. Met partner Humanitas is er expertise in het werven en trainen van vrijwilligers. R-Newt helpt jongeren die de weg naar zorg en hulpverlening niet vinden. De jeugdwerkers van R-Newt maken het contact met de jongeren letterlijk op straat.

Het programma in het kort

YEP deelnemers tussen de 14 en 18 jaar gaan in vier maanden zichzelf uitdagen op vier onderdelen:

• Vrijwilligerswerk
• Talentontwikkeling
• Sport
• Op expeditie met andere deelnemers


Hierbij worden ze begeleidt door YEP-coaches, jongeren tussen de 18 en 27 jaar die een coaching opleiding krijgen om de YEP-deelnemers te begeleiden. Een bestaand programma, aangepast voor MDT, met een bewezen succesvolle methodiek. Met samenwerkingspartners die aanvullend zijn en expertise hebben in de werving van YEP-deelnemers, met focus op kwetsbare jongeren enerzijds en partners die expertise hebben in het trainen, coachen en werven van vrijwilliger anderzijds. Hieruit is een mooie driehoek partnerschap ontstaan tussen The Award, Humanitas en R-Newt met een nieuw MDT Programma: het Young Explorers Program (YEP).


De Projectmanager coördineert samen met de Jeugdwerker het proces van selectie van YEP-deelnemers naar de start van het programma. De Jeugdwerker en de Projectmanager bewaken de wervingsdoelstellingen. De Projectmanager werkt samen met de Programma Coördinator aan het uitvoerende proces van het koppelen van de YEP-deelnemers aan YEP-coaches en bewaakt gedurende het MDT-programma de processen en kwaliteit. De Programma coördinator en Projectmanager werken nauw samen aan de programmadoelstellingen.

Als Projectmanager Maatschappelijke Diensttijd krijg je een halfjaarcontract met kans op verlenging en een marktconform salaris gebaseerd op schaal 9, CAO Zorg en Welzijn, een laptop en telefoon. 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor jongeren?

Stuur dan je CV en motivatie voor 24 november naar patricia.de.ruijter@award.nl .

De procedure bestaat uit een persoonlijk gesprek met de directeur en een tweede gesprek met een projectmedewerker van het project en een bestuurslid van de Award.

Awardverhalen

Die Expeditie was echt pittig! / Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Rachel Klaverboer Gouden Award houder

Over haar Zilveren Expeditie: 'Alles waar ik tegenop zag viel mee en omgekeerd'. Voor haar zat de grootste uitdaging in de Expeditie, die zelfs de eerste keer werd uitgesteld.

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden