Award

De Award doet mee aan MDT! MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. De maatschappelijke diensttijd richt zich op jongeren tussen 14 en 27 jaar.

Paul Blokhuis Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “De maatschappelijke diensttijd kun je zien als een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.”

De maatschappelijke diensttijd is een combinatie van maatschappelijke impact van jongeren, talentontwikkeling vóór jongeren en ontmoeting tussen jongeren en anderen, vooral tussen jongeren met verschillende achtergronden. Daarmee onderscheidt het zich van een stage, betaald werk of vrijwilligerswerk. Jongeren besteden minimaal 80 uur aan hun MDT, binnen 6 maanden. Hiervoor krijgen jongeren een landelijk erkend certificaat. Daarmee worden de vaardigheden en kennis die jongeren ontwikkelen tijdens hun MDT op een heldere manier gewaardeerd.

De Award heeft samen met R-Newt en Humanitas een MDT-programma ontwikkeld. Binnenkort meer.

Awardverhalen

De Award is voor iedereen, echt!  / 'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Laura de Kinkelder Gouden Award houder

'Samenwerken om verschillen te overbruggen is een belangrijke waarde. Bij de internationale events voel je dat ook heel duidelijk. Alle landen steken het programma op hun eigen manier in elkaar, iedereen heeft zijn eigen cultuur, maar toch geeft iedereen invulling aan dezelfde waarden. Dat uitgangspunt is overal hetzelfde.'

Lees verder Alle verhalen