Award

Voor Award Begeleiders

In het licht van de huidige uitzonderlijke omstandigheden begrijpt de Stichting dat we de vereisten voor de voltooiing van de Award mogelijk moeten herzien op basis van de huidige specifieke context. Voor alle duidelijkheid: er zijn nog geen wijzigingen aangebracht in de vereisten, maar we erkennen dat het tijd wordt om passende maatregelen te overwegen om de prestaties te blijven erkennen. 

De meest gestelde vraag is; hoe gaan we om met de Expeditie en het Residentieel project nu naar buiten gaan en in groepen werken verboden is? In de online Q&A meeting gehouden op 27 maart met het Award Team en Award Begeleiders is besproken dat het afronden van de Award zonder de expeditie een van de topics was die internationaal besproken zou worden. Internationaal is besloten dat afstel van de Expeditie géén optie is. De Expeditie is voor veel jongeren dé reden om mee te doen en de Award gelooft dat dit onderdeel significant bijdraagt aan onze visie. We adviseren om, hoe lastig ook, de expeditie te verzetten naar een later moment. We verwijzen hierbij naar de flexibiliteit van de Award; je mag tot je 25e jaar nog steeds je traject afronden. Willen deelnemers doorgaan naar het volgende niveau dan is het mogelijk om de expeditie van het opvolgende niveau te verlengen naar het aantal dagen van dat niveau plus het vorige niveau zoals in het tijdschema. Voor Brons naar Zilver betekent dit dat de exepeditie van Zilver 5 dagen en 3 nachten wordt. Van Zilver naar Goud betekent dit dat de expeditie 7 dagen en 5 nachten wordt. Als een deelnemer zijn Award niet kan behalen voor zijn 25e verjaardag, dan kan hij een verlenging aanvragen. Dit wordt doorgaans verleend op basis van ziekte, ongeval of andere onvermijdelijke omstandigheden - wat COVID-19 is. 

Nuttige bepalingen in de laatste editie van het International Handbook for Award Leaders (2019):  

  • Als een deelnemer zijn Award niet kan behalen voor zijn 25e verjaardag, dan kan hij een verlenging aanvragen. Dit wordt doorgaans alleen verleend op basis van ziekte, ongeval of andere onvermijdelijke omstandigheden - wat COVID-19 is (p26 - 2.5).
  • Deelnemers kunnen een sectie op het volgende niveau starten, op voorwaarde dat ze: die sectie binnen het huidige niveau hebben voltooid; de minimumleeftijd van het volgende niveau hebben bereikt en niet tegelijkertijd op alle drie niveaus werken (p28 - 2.6).
  • Deelnemers kunnen activiteiten wijzigen als hun omstandigheden veranderen of als het niet geschikt blijkt te zijn. Dit dient te gebeuren in overleg met de Award Leader (p44 - 4.6). 

Volg ons ook op LinkedIn voor dagelijkse updates.

Doelstellingen in onderdelen wijzigen

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom een jongere de Award-activiteit in een onderdeel zou willen veranderen. Hoewel de ‘ideale’ situatie is dat een jongere die deelneemt aan de Award, een activiteit kiest en deze aanhoudt voor de duur van het niveau, is de COVID-19-uitbraak een goed voorbeeld waar pragmatische en praktische oplossingen moeten worden toegepast. We willen daarom Award Begeleiders aanmoedigen om met hun deelnemers te spreken over de geschiktheid van gewijzigde activiteiten, indien een jongere dit nodig heeft om zichzelf te blijven uitdagen en actief te blijven in de Award.

Doorstromen naar het volgende niveau: Van Brons naar Zilver

Vanwege de uitdaging om op dit moment de sectie Expedition (Adventurous Journey) te voltooien, kunnen deelnemers momenteel aan hun Zilveren Award gaan beginnen, zelfs als ze hun Expeditie nog niet hebben voltooid. Ook als ze nog geen 15 jaar oud zijn. De secties bij Brons: Individueel Talent, Vrijwilligerswerk en Sport moeten wel eerst worden voltooid. Dit om deelnemers de kans te geven om aan hun Award te blijven werken zonder onterecht tegengehouden te worden. Dit is altijd ter beoordeling van Award begeleiders, dus het is jouw beslissing als je je deelnemers naar het volgende Award-niveau wilt brengen. Instructies voor het uitnodigen naar het volgende niveau vind je hier.

Hoe omgaan met de Expeditie en het Residentieel Project voor Goud tijdens de Covid-19 maatregelen?

Aangezien de secties Expeditie en Residentieel Project voor Goud groepsactiviteiten zijn, vormen beiden de meest uitdagende secties die moeten worden voltooid tijdens de maatregelen van Covid-19. Veel geplande oefeningen en kwalificerende expedities kunnen niet doorgaan of zijn nu uitgesteld. Ook zijn de mogelijkheden voor het organiseren van het residentiële project beperkt.

Dat betekent gelukkig niet dat alle vooruitgang moet worden stopgezet. Hier enkele tips die je met je deelnemers kan delen. 

  • Als je al een team hebt voor de Expeditie, kun je online contact houden met je team en begeleider via e-mail of chatgroep. Het onderzoeken van verschillende gebieden, een routeplanning en wat training kan als een team ook vanuit huis worden gedaan.
  • Er zijn veel bronnen online beschikbaar met activiteiten om navigatie, eerste hulp, milieubewustzijn en kampvaardigheden te ontwikkelen die je thuis kunt doen. Het is belangrijk om in contact te blijven met je team en je begeleider, zodat je er zeker van bent dat wanneer school weer begint en buiten samen zijn weer is toegestaan je beter voorbereid bent!
  • Als je met Goud bezig bent kunt je ook alvast beginnen met het in detail plannen van je Residentieel Project vanuit huis en mogelijk contact opnemen met organisaties die graag willen ondersteunen en/of waarmee je voor je project wilt werken.

 

 

 

Awardverhalen

Hoezo is installatietechniek alleen voor jongens?!  / 'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Pauline Hoefnagels Gouden Award houder

'Ik vond het altijd een beetje spannend om nieuwe mensen te leren kennen. Daar ben ik door de Award enorm in gegroeid, dat neem ik de rest van mijn leven mee. Net als doorzettingsvermogen.'

Lees verder Alle verhalen

Awardnieuws

Geen nieuwsberichten gevonden